Lite nördiga nyheter för alla Twilight-fans!

Imorgon under MTV movie awards kommer Rob Pattinson och Kristen Stewart presentera den första New Moon-trailern. Nedräkning nedan :)

MTV Movie Awards | Twilight: New Moon

Tack och lov för SVT

Jag måste återigen hylla SVT för att de sänder kvalitets-tv som man verkligen vill titta på.

I lördags sände de Henrik Schyfferts genialiska föreställning The 90s - ett försvarstal som jag både skrattade så jag grät åt och blev gripen av.

I måndags sändes den första av två Sally Lockhartavsnitt gjorda av BBC (som också borde hyllas till skyarna!). De bygger på böckerna med samma namn av Philip Pullman som också har skrivit serien om Den mörka materian (varav den första, Guldkompassen blivit film), som ju är något helt annat. Det finns fyra böcker om Sally Lockhart men än så länge bara två tv-serieavsnitt. 

Igår var det dags för del två av två serier som jag också har kommit att älska. Den britiska varianten av Vem tror du att du är och Krig och Fred. Jag såg inte det svenska Vem tror du att du är, men det brittiska är helt underbart. Förra veckan fick vi följa Stephen Fry när han forskade sig igenom sin släkts mörka historia som för delar av den slutat i koncentrationsläger. Det var väldigt gripande och starkt och fick en verkligen att reflektera över hur bra man har det. Igår var det Jeremy Irons tur och han tog oss med i sitt närmast desperata jakt efter irländska rötter.

Filmatiseringen av Tolstojs Krig och Fred från 2007 är också riktigt bra tv och innehåller allt jag vill ha av en serie! Undrar om jag skulle fixa att läsa boken?

Happy Towel Day!

Idag är det tydligen towel day Nu ska jag bara sitta hemma och skriva hela dagen, men det kanske är någon annan som känner för att gå runt med en handduk idag. Själv tänker jag mest på den så kallade "nörden" som vi träffade när jag var på språkresa på Isle of Wight som älskade Liftarens guide till galaxen. Han var säkert ett geni egentligen...

Ryssland vet hur man ger en bra show!

Shit vilken ESC-final det var igår! Helt otroligt! Det syntes verkligen att Ryssland hade satsat så sjukt mycket pengar! Så snygga shower och så många bra låtar. Jag tror aldrig att jag har gillat så här många av låtarna något år förut. Lite trist att det redan från början var så uppenbart vem som skulle vinna. Det var inte särskilt spännande att se röstningen. Norge förtjänar att vinna tycker jag. Det var inte min absoluta favorit, men en bra låt. Tänk om man kunde få gå på ESC i Oslo nästa år!

Och så Sverige 21a. Pinsamt! Men låtmässigt helt rätt måste jag säga.

Dagen efter...

Tja, 7 av 10 är inte illa och alla mina favvisar kom med.

Grekland- jag gillar låten och Sakis är snygg, men att jucka i magtröja 2009....jag vet inte

Nu ska jag bara välja ut min vinnare. Jag har inte bestämt mig än. Det känns bra att det inte finns någon solklar vinnare i år. Ska bli kul att se hur det går imorgon!

ESC semi 2

Här kommer mina tio låtar inför kvällens semifinal. Kan ju ändras efter att ha sett liveframträdandena. Det var svårare att hitta tio låtar den här gången, men dessa blev det till slut (utan inbördes ordning):

Norge
Danmark
Ungern
Azerbadjan
Grekland
Ukraina
Irland
Polen
Albanien
Moldavien

Nu har jag en känsla av att Europa inte kommer att hålla med mig som de gjorde i tisdags, men de jag verkligen hoppas går vidare är i alla fall Norge, Azerbadjan och Grekland. Ska bli spännande att se hur det går. För alla som vill förbereda sig, gör det här!

ESC semifinal 1

Efter gårdagens semifinal till Eurovision song contest är jag faktiskt förvånansvärt nöjd. Europa brukar aldrig tycka som jag, men den här gången kom nästan alla som jag tyckte om vidare. Den enda som jag verkligen gillade som inte klarade sig är Schweiz, men å andra sidan är det ju inte en Eurovision-låt direkt. Favoriten från igår är nog Turkiet. Den låten hade jag på hjärnan hela dagen igår och det är ju ett bra tecken. Sen var det väl bra att Sverige tog sig vidare så vi slapp skämmas, men jag är verkligen inget Malena Ernman-fan. Sorry!

Nu får vi se hur det blir på torsdag!

Genialiskt!

Gårdagens avsnitt av Söndagsparty med Filip och Fredrik var bland det bästa jag har sett på tv på länge! Ni gillar jag ju det mesta som de gör, men det här var något utöver det vanliga! Filip och Miss Piggy sjunger duett, Fredrik tatuerar hänga gubben på Pål Hollender, Mikael Persbrandt blir intervjuad av James Lipton och så Zach Braff på det. Underbart! Om ni inte har sett det än, gör det!!

Mother lover

För några år sedan gjorde Justin Timberlake "Dick in a box" sketchen för SNL. Fruktansvärt roligt! Jag antar att alla redan har sett den, men om ngn skulle ha missat den så kommer den här:
Nu har de gjort en uppföljare som om möjligt är ännu roligare! Titta och njut!


Dollhouse

Jag skrev ju om Dollhouse här innan det hade börjat sändas, men jag måste säga att efter att ha sett de första avsnitten var jag ganska besviken. Jag är ett stort fan av Joss Whedons tidigare serier, och saknade framför allt den humor som finns i dem. Ju längre serien har gått, desto mer har jag börjar gilla den och efter att nu ha sett klart hela säsongen (12 avsnitt) så får jag nog ändå säga att Whedon har övertygat mig ännu en gång. Nu hoppas man ju bara att serien får en andra säsong också, vilket inte är lätt numera. Vi får se! Hur som helst så finns det ett 13e avsnitt av serien inspelat som ska utspela sig 30 år i framtiden, men som troligen inte kommer att sändas på tv (trots att Whedon vill det) utan bara vara med på dvd:n. Trist, men inte mycket att göra åt antar jag, FOX bestämmer.

Nu är jag riktigt sugen på att se om Buffy också! Inte minst efter att jag såg en reunion från förra året med stora delar av skådisarna .

Demons

Jag har hittat en ny tv-serie. Demons heter den och det är en brittisk serie om den sista i VanHelsing-släkten, Luke, som slåss mot diverse onda varelser. Effekterna är väl kanske inte de bästa, vissa demoner känns väldigt töntiga och jag stör mig på hur dålig amerikansk engelska som Lukes mentor pratar, men det är ändå en sevärd serie om ni känner att ni behöver något nytt. Eftersom det är en brittisk serie så är den bara sex avsnitt, så man ser den snabbt också. Sen får jag väl tillägga att Christian Cooke som spelar Luke är väldigt söt också, även om det är lite peddovarning på att säga det!


Åh vad det här kommer bli bra!!

Nu har nyheten släppts att Fredrik Lindström bli Luuks bisittare i På Spåret. Båda är stora favoriter i min bok. Det här ser jag verkligen fram emot!

Om en vecka smäller det!

På torsdag i nästa vecka sänds säsongens sista avsnitt av Supernatural. Gårdagens avsnitt var väldigt bra och väldigt chockerande (trots att jag hade förutspått stor del av handlingen, det är inte samma sak att se det på riktigt!) och nästa avsnitt ser ut att bli ännu bättre. Säsongsavslutningarna av serien brukar vara väldigt spännande och också lämna mycket öppet inför nästa säsong och jag tror inte att den här kommer bryta det mönstret.

Är det bara jag som gillar Bad Sam mycket bättre än präktiga Sam??


Jag vill inte vänta längre!!


RSS 2.0