Det var på tiden

...att Johan åkte ur Idol (ja, jag skriver ett inlägg om Idol känns inte riktigt rätt, men jag gör det ändå). Jag har aldrig förstått tjusningen med honom. Nu hör jag väl kanske inte till åldergruppen som ingår i hans fanklubb, men ändå. Jag är också i smärre chock efter att ha sett hans fan längst fram få spel. Jag trodde inte man blev så längre. OK att jag hade idoler när jag var tonåring, men aldrig så jag fullkomligt gick upp i limningen. Mycket komiskt!

                   

Tänk om...

man bodde i USA och fick äta kalkon, sötpotatis och pumpapaj idag. Det vore väl härligt?! Happy Thanksgiving!

American Music Awards

Har precis kollat klart på the AMAs. Det är alltid lika underhållande att se såna galor, speciellt amerikanska som är så otroligt påkostade. Artisterna gör alltid stora häftiga nummer och det är kul att se hur de försöker glänsa över varandra. Bäst på den här galan tycker jag var Sara McLachlans duett med Pink. De sjöng hennes fina låt Angel som jag bara älskar.

Det mest komiska var New Kids on the Block, gubbarna som hoppar runt och tar sig i skrevet som om de vore 20. Jag satt bara skämdes, plågsamt att se!

Sen tycker jag att det är synd att det 2008 fortfarande behövs så många låtar om independent women hit och dit. Kändes som nästan varenda kvinnlig artist hade det temat.


Mer Sookie Stackhouse!

Jag fick sådan oerhörd abstinens efter att ha sett sista avsnittet av True Blood att jag var tvungen att impulsbeställa de sju första av Charlaine Harris böcker i en box på en gång. Hoppas den kommer snart! 


                                 

Hint, hint, hint : )

Nu ska jag mycket subtilt hinta om vem jag är och mina önskeklappar...för dem som vill veta ; )

Jag älskar såklart att läsa, nästan allt faktiskt, deckare, chick-lit, romantik och en del fantasy. Älskar av någon anledning det mesta med vampyrer. Älskar kostymdramer, älskar choklad, kaffe, korsord och andra små glädjeämnen. Vad jag inte gillar är svårare, men jag är inget jättefan av att bada, tror inte jag har tålamod. Jag är väl inte så särskilt pysslig av mig heller (undrar om det också hänger ihop med bristen på tålamod), men jag brukar periodvis ge mig på att sticka och virka.

And so the lion fell in love with the lamb....

Idag var jag och såg Twilight, filmen som bygger på boken med den usla svenska titeln Om jag kunde drömma. Jag vet inte riktigt vad jag tycker egentligen. Publiken bestod mest av fnittriga tonåringar, och jag kände att jag blev meddragen i detta fnittrande ganska mycket. Jag tror nog inte att jag skulle få samma upplevelse av filmen om jag såg den själv på kammaren, jag skulle kanske till exempel inte börja fnittra varje gång de visar en närbild på Robert Pattinson. Däremot fanns det saker som var väldigt komiska fast det inte var meningen, som till exempel när Edward inte kan sluta suga på Bellas arm och får något helt vilt i blicken. Det var också lite synd att Pattinson bara har ett uttryck genom hela filmen, även om det är ett vackert stenansikte.

Sammanfattningen blir väl som vanligt att boken är bättre än filmen. Jag saknar mycket från boken. Allting händer väldigt snabbt. Mitt råd är: om du inte har läst böckerna än, gör det! Och har du inte sett filmen så kan du väl göra det också, men läs boken först. Fast samtidigt skulle det vara intressant att höra hur de som inte har läst böckerna ser filmen.

             

Jill Johnsons posse

I morse när jag och Lisa kommer till radiohuset så lyckades vi komma dit samtidigt som Jill Johnson. Bara det vad ju kul, men grejen var att mannen som mötte oss i dörren och visade henne tillrätta tydligen inte informerade någon om att vi hade kommit, så när klockan blev halv elva sitter vi fortfarande där och väntar och vet inte riktigt vart vi ska ta vägen. Då kommer det en kille pratandes i telefon och säger att han står och väntar vid dörren men ingen kommer. Det visar sig att han inte alls trodde att vi var några bibliotekariestudenter, utan att vi hörde till Jill Johnsons skivbolag. Känns bra att man ser ut att platsa i den gruppen : )

Själva bokpratet blev i alla fall relativt lyckat, fast jag var väldigt nervöst och kände själv att det lät rörigt. Men förhoppningsvis har jag tipsat någon om en bra bok i alla fall. Nästa gång blir den 4/12.

http://www.sr.se/webbradio/?type=broadcast&Id=1462166&BroadcastDate=&IsBlock=1

Imorgon är det dags!

Och jag är såå nervös! 10.30 bokpratar jag i Sveriges Radio Sjuhärad. Bänka er vid radioapparaterna (eller framför datorn) och hör min radiodebut!

Spännande...

Nu har jag anmält mig till Julklappspåsen ( http://enbokomdagen.blogspot.com/2008/11/julklappspse-large-s-hr-blir-det.html ). Ska bli så kul att plocka ihop en kul julklappspåse till någon där ute och spännande att se vad man själv får!

Tack SVT!

Ett något försenat inlägg...

Jag är ett stort fan av SVT2s temakvällar. Senast var det en helkväll med ståupp. Jag gillade speciellt Spencer Brown och Chris Rocks show. Det är jättekul att SVT satsar på såna här temakvällar. I höst har jag bänkat mig framför helkvällar om porr, vampyrer, tyskarnas Sverige-fascination och nu alltså ståupp. Man får se program som aldrig annars hade visats på tv. Ibland är det bra med public service!

Svältande 007

Jag har ju totalt glömt bort att blogga om årets skämt! Jag var och såg nya Bondfilmen i veckan. Den var väl inte jättebra, men Daniel Craig fyller ut kostymen väldigt väl ; ) Innan filmen började kom en biografkille in och berättade att de skulle komma in och kontrollera så ingen filmade och så, och det var väl ok. Det har man ju läst en hel del om också. Men det komiska var att de i reklamen innan filmen hade en liten film från filmbolaget där Daniel Craig med mycket bekymrad min uppmanar folk att tänka på alla filmarbetares liv, och låta dem leva vidare genom att betala för filmen istället för att ladda ner. Allvarligt talat! Finns det så många svältande filmarbetare där ute (som inte svälter sig frivilligt antar jag då...)? Är det dags att börja skicka hjälpförsändelser??

Vi väntar med spänning!


RSS 2.0