Shopping!

Idag har jag förutom att (faktiskt) jobba en del med planen inför min pilotstudie tagit en promenad i det härliga vädret. Det känns inte som att man direkt får säga det särskilt ofta den här vintern, men idag har vädret faktiskt varit helt underbart i Borås. Precis lagom vinterkallt och strålande sol. Så länge man inte gick nära några hus så kunde man bara njuta. Det ramlade nämligen ner istappar till höger och vänster överallt. Jag kunde även återigen glädjas över att jag inte har bil. Jag kommer ihåg hur det var när jag bodde i Norrköping och det var ett evigt skottande både för att få in och ut bilen från parkeringsplatsen, eller också var den helt enkelt fast. Såg flera skottare på min lilla promenad och led verkligen med dem (eller hånlog lite kanske :)).

På vägen hem från min promenad blev det lite shopping. Tro det eller ej, men den exklusiva butiken för dagen var Netto. Och det var inte mat jag shoppade heller. Det blev två tavlor och en förpackning med supercoola klistermärken som man kan skriva på med krita, som svarta tavlan som man hade i skolan förut (en åldersfråga om man kommer ihåg dessa eller inte kanske). Jag är mycket nöjd med mina köp. Det som är lite galet är att jag inte har någon plats att sätta upp tavlorna i min lägenhet utan bara köpte dem för jag tyckte de var snygga, de var billiga och jag hoppas att mitt nästa hem ska ha en perfekt plats för dem. Klistermärkena vill jag inte heller använda eftersom jag antar att man inte kan få ner dem på ett snyggt sätt när de väl är uppe, åtminstone så lär man ju inte kunna sätta upp dem igen då. Min plan är ju att få ett jobb och flytta härifrån så fort jag kan efter sommaren och det känns dumt att satsa på något till den här lägenheten då. Sen kanske det blir så att jag blir kvar här arbetslös istället, men det väljer jag att inte tänka på!


Mina inköp. Tänk vad man kan hitta på sunk-Netto ibland!

Musiktips

Jag har hittat en ny favorit i Peter Cincotti. Hans skiva East of Angel Town går just nu varm i min Spotify (jobbigt att det uttrycket inte riktigt funkar längre).  Han har så himla fin röst. Tror min favorit av hans låtar är December Boys. Titta bara inte på den töntiga videon nedan utan lyssna bara på låten!


Soundtrack of my life

De här låtarna sammanfattar mitt liv just nu.

Shakin it for daddy

Såg den här videon på på Kanal 5s tv-blogg och jag måste säga att jag är sjukt imponerad av lilla Dawn/Georgina (numera sjuksyster i en serie ihop med bland andra James Van der Beek). Enjoy!


Fet tisdag

Idag har jag som många andra firat fettisdag. Eller firat och firat, jag har ätit en semla. Mest tröstätit för jag har inte haft mycket att fira egentligen. Har spenderat dagen med att räkna statistikuppgifter i min kvantitativa hemtenta. Siffror och Linda är som olja och vatten kan jag säga!

Hur som helst så var semlan jag åt inte min ultimata. Dels var den från igår, så den var lite torr. Dessutom hade den semlornas största nono i min bok, trekantslock. Stort runt lock ska det va! Men den fick duga. Mandelmassan var i alla fall god, och det är också viktigt.

Här i stan finns det faktiskt till och med en semleakademi och tydligen finns alltså bästa semlan i Borås i Trandared. De har jag inte provat, men jag tror inte heller att jag har lika stora krav som man bör ha om man är med i akademien!


Nja......men jag kommer ju se den. :) *rodnar*

Två favoriter!

Ja, det görs ganska många bra reklamfilmer just nu och på något sätt får jag syn på dem trots att jag inte har någon tv. Rätt otroligt vad man ödslar tid på, men roligt är det iaf!


Rensa, rensa, rensa

Det är oerhört tillfredställande att rensa och slänga saker. Idag har jag börjat rensa ur garderoben, vilket är väldigt välbehövligt. Där finns mycket märkliga kläder som jag inte har en aning om varför jag köpte från första början. Särskilt tillfredställande är det förstås att jag gör denna rensning på tid som jag borde använda för att plugga eftersom det här är veckan när jag ska skriva klart både en inlämninguppgift om metod och göra 6 jobbiga statistikuppgifter. Undrar om det är på grund av detta som jag vaknar vid 4 varje morgon och inte kan andas. Panikattack? Definitivt för mycket ångest för att jag ska få tummen ur och sätta mig mer än max en timme åt gången utan att kollapsa av uttråkan, trötthet och stress.

Nedräkningen har börjat. Den 4e juni sitter jag där med en examen. Jaadå!

RSS 2.0