En något försenad recension av New Moon

I fredags var jag och såg New Moon i Göteborg. Jag tyckte mycket om den. Förstår inte alls alla kritiker som har sågat den. Ok, ja, det är mycket undertryckt sexualitet och kanske något omotiverat att alla springer runt utan tröjor, men det är inget som stör mig på något sätt. Jag tror inte att den större andelen av dem som recenserar filmen har läst böckerna och då kanske man inte ser den på samma sätt.

Men det mest intressanta med biobesöket var ändå att vara i en biosalong som i stort sett bara var fylld av flickor i tonåren. Det var ett skrikande, fnissande oande och aande utan dess like och där satt jag och mitt sällskap och förstod ingenting. Jag tror det kanske var fem stycken av mansligt kön i hela salongen och det var en stor salong!

Hur som helst är filmen helt klart sevärd och ett måste om man har läst böckerna såklart!

Efter filmen var jag hemma hos H och fikade och drack vin. Mycket trevligt! En riktig toppenkväll med andra ord, tills jag glömde paraplyet på tåget hem....

Skavlan

Jag brukar titta på Skavlan. Mest för att han lyckas få dit så många intressanta gäster, men han slarvar ju alltid bort allting! Han vill nog för mycket tror jag. Har alldeles för många gäster per program och alla får bara minimalt med tid. Gårdagens program var ett lysande exempel på detta. En man som suttit på death row i tio år som oskyldig berättade sin historia och om hur han fortfarande bli behandlad som skyldig trots att han varit en fri man i tio år. Sedan kastar han in Toby Keith som slänger ur sig några provocerande kommentarer om hur bra han själv och USA är och så blir allt bara en väldig röra med Sissela Kyle som på knagglig engelska ska säga emot. Själv sitter jag bara och skäms!

Smells like...

Jag är riktigt sugen på att skaffa en Kindle nu när de har börjat levereras till och fungera i Sverige. Läste idag att man nu inte heller längre behöver avskräckas från e-boksläsare för att de inte luktar som riktiga böcker. Inte för att jag är jätteförtjust i att suga i mig doften av gammalt damm och mögel och annats smått och gott som kan dölja sig i böcker, men för de som känner så finns lösningen här! Det finns massor med olika dofter att välja bland, till exempel Eau you have cats och Scent of sensibility. Kul grej, men jag förstår inte riktigt hur det funkar. Ska man spaya det på Kindlen eller? Blir den inte förstörd då?

Skärpning TV4

Jag tycker det är jättebra att i stort sett alla kanaler lägger ut sina program på nätet i respektive play-kanaler, men varför ska det fungera så dåligt? Då försvinner helt plötsligt poängen. TV4Play är värst. Där är det alltid en chansning om man ska få se något eller inte. Oftast är det istället för mediaspelaren bara en vit ruta på sidan. Fruktansvärt irriterande!

Efter all reklam om att frigöra sig från tv-tider och TV4 har ju sin lilla grej uppe i tv-rutan på alla program man ska kunna se på nätet är det väl ändå märkligt att de inte ser till att det fungerar som det ska!

Som någon hade kommenterat till ett klipp på sidan- Gör om, gör rätt!

RSS 2.0