Coen och kören

Har precis kommit hem från en ganska händelserik kväll. Jo, det händer faktiskt saker i Borås ibland.Jag var och kollade på Magnus Carlsson och Körslaget-kören som uppträdde på Stora Torget. Det snö/regnade och var riktigt äckligt väder, men vääldigt mycket folk! Magnus var snygg och körde Kom hem. Kul! Sedan körde de också de två låtarna från förra programmet. Men det var väldigt mycket pauser för att de var tvungna att göra tv och väldigt mycket fuskande med allt runt omkring. Vi blev uppmanade att skrika nu men inte nu, att stanna kvar när allt var slut för att de skulle intervjua folk och var tvungna att ha mycket folk bakom osv. Jag skulle nog inte stå ut att göra tv, så segt! Fast det var ändå kul att se. Borås har ju, om jag har förstått det rätt, satsat mycket pengar på den här grejen. Det var en kommungubbe där och pratade ikväll också. Man kan ju se att de försöker visa allt som möjligen kan finnas att skryta med i varje program också. Det känns väl inte helt naturligt att kören skulle stå och öva i aphuset i djurparken och på Elfsborgs arena i ösregn liksom.

När jag ändå var nere på stan så tänkte jag att jag skulle gå och se Burn after reading på Biograf Röda Kvarn. Jag har aldrig varit där förut trots att jag ju har bott här i ett och ett halvt år nu så jag kände att det var dags. Det var en mysig gammal biograf och stolarna var faktiskt helt ok, ingen träsmak alls faktiskt. Filmen var också väldigt bra. Bröderna Coen gör mig sällan besviken och inte heller denna gång. Och Brad Pitt var verkligen underbart bra i den. Väldigt rolig! Filmen rekommenderas varmt!

För er som missade galan igår...

Björn och Johan i högform! Enjoy!
Idioter!!

Tänkte använda bloggen som lite terapi idag. Jag är så j-a förbannad just nu. Har spenderat hela förmiddagen med att sitta i olika telefonköer för att försöka lösa gåtan om varför jag inte har fått min nya mobil som skulle ha kommit för över en månad sen. Den första människan jag pratar med på 3 säger att jag ska ha hämtat ut paketet den 9/12 och ger mig ett kolli-id och säger att jag ska göra en polisanmälan för det finns inget hon kan göra. Efter det samtalet är jag ju såklart rejält upprörd och redo att springa ut och rota igenom mina grannars lägenheter för att se vem det är som har fått min avi och hämtat ut paketet i mitt namn, för att inte tala om vad jag skulle säga till postutlämnaren som lämnat ut paketet utan att kolla leg.

Nästa telefonkö är till postens kundtjänst där jag berättar vad trebruden hade sagt och gav kollinumret. Postmannen hittade dock inget paket och sa att han inte kunde göra nåt utan det så jag var tvungen att ringa tillbaka till 3 för att få det rätta. Ni kan ju tänka er vad detta gjorde för mitt humör!

Så tillbaka till tre och återigen samma meddelande från telefonsvararen (MER än 20 minuters beräknad väntetid). Jag kommer fram till en annan brud som låter ungefär lika blåst som den första och berättar lite snabbt (och irriterat) mitt ärende och ber att få kollinumret igen. Bruden säger att hon inte vet vad hon ska göra och ska gå och fråga. Hon är borta i 10min (ingen överdrift!!) och när hon kommer tillbaka säger hon att det har visat sig att paketet har blivit tillbakaskickat till dem och vad vill jag göra. (!!!) Det har ju fortfarande blivit något fel för jag har varken fått någon avi eller påminnelse så jag vet inte vad som har hänt, men allt står uppenbarligen inte rätt till. När jag berättar vad den första människan sagt till mig så svarar Brud nr 2 bara "okej, vad det nåt mer du ville ha hjälp med". Vafan!!!

Nu hoppas jag bara att jag får min mobil snabbt och jag tänker inte betala ett öre för att de fick skicka tillbaka den!!

Jag är väldigt besviken också eftersom jag, till skillnad från många andra, alltid har varit väldigt nöjd med 3. Jag har aldrig haft några problem med dem. Men det var ju uppenbarligen för att jag aldrig behövt kontakta deras kundtjänst där det bara verkar arbeta inkompetenta bimbos. Hade det inte varit januari så hade jag sagt att det var sommarjobbare, men de har väl blåsta anställda året runt verkar det som. Kanske är dags att rekrytera lite dyrare, men kompetent arbetskraft 3?!

Mina senaste favoriterLady Antebellum - Lookin' for a good time

Lady Antebellum - Love don't live here anymore

Deras skiva går på repeat här hemma just nu. Jag tycker speciellt om den manliga sångaren, Charles Kelleys röst.

Tre härliga boxar i en

Titta vad som är på väg hem till mig...jag är en dålig människa jag vet!


Pushing Daisies

Måste bara tipsa alla om tv-serien Pushing Daisies som jag nyligen har sett klart. Tyvärr är den om jag har förstått det rätt nedlagd nu, men jag tycker ändå att den är värd att se. Första säsongen har nyligen släppts på dvd i Sverige, så jag antar att det inte är någon kanal som har köpt in den. Synd!

Serien handlar om The Piemaker, Ned, som kan återuppliva döda varelser genom att röra vid dem, men om han sedan rör vid dem igen så dör de för alltid. Om han låter varelsen leva i mer än en minut så måste något annat dö i dess ställe. Ned jobbar tillsammans med en privatdetektiv och löser mordgåtor med hjälp av sin förmåga. När han av en slump återupplivar sin gamla ungdomskärlek och sedan låter henne leva så inleder de ett kärleksförhållande där de alltså aldrig kan röra vid varandra.

Det låter kanske som en väldigt morbid och mörk serie, men det är en jättegullig och fin historia och kulisserna och kläderna är helt otroliga! Färgglada och vackra. Se den!

                        

Back in Borås, back to reality...

Jaha, nu var man tillbaka i verkligheten igen. Det har varit så skönt att ha jullov och bara rensa huvudet, men nu kan jag inte skjuta upp vardagen längre! Igår tog jag bussen tillbaka till Borås och idag har jag suttit och filat på det sista med rapporten. Jag känner mig inte helt nöjd, men ändå klar med den nu, fast jag vågar inte skicka in den ännu ifall jag skulle komma på något genialiskt under kvällen och natten. Klockan 12 imorgon ringer det i domedagsklockan.

Jullovet har varit väldigt skönt. Jag har bara slappat och ätit. Tur att det finns en hund på stället igen, annars hade jag nog inte rört på mig alls. Buster och jag börjar sakta men säkert finna varandra, men jag vet inte om jag helt och fullt kan kapitulera än!

Ett besök på min gamla arbetsplats Kolmårdens djurpark hann jag med också. Det var kul att komma dit igen. Men kallt! Vi stannade kvar där hela eftermiddagen och såg på julskådespelet också och förfrös både det ena och det andra, men det var mysigt i alla fall. Ett bra avslut på julledigheten!

RSS 2.0